KONDENZACIONI GASNI KOTAO BOSCH CONDENS 2500W

Kondenzacioni gasni kotao: je tip kotla koji je mnogo efikasniji od konvencionalnog tipa uređaja. Dodatna efikasnost postiže se izvlačenjem više energije iz dimnih gasova u poređenju sa konvencionalnim kotlom i korišćenjem ove toplotne energije za prethodno zagrevanje povratne vode koja teče u kotlu.

Condens 2500 W zidni gasni kondenzacioni kotao pružiće Vam izuzetan komfor u Vašem domu. Zauzima mali prostor, lako se instalira i podjednako lako rukuje, drugim rečima, tehnički je bespekorno prilagođen Vašim potrebama, a istovremeno ima 15-25% manju potrošnju gasa u odnosu na konvencionalne kotlove.

Pronalaženje prikladnog mesta u vašem domu za Condens 2500 W jednostavnije je nego što ste zamišljali. Svojom modernom, kompaktnom konstrukcijom, ovaj zidni gasni uređaj ne samo da lepo izgleda, nego zauzima vrlo malo prostora.

LCD displej gasnog kotla Condens 2500 W je multifunkcionalan i može se jednostavno i inuitivno koristiti, uz samo nekoliko tastera mogu se očitavati šifre eventualnih smetnji.

Gasni kotao Condens 2500 W može se brzo i lako instalirati, čime se cena rada instalatera smanjuje na minimum. Održavanje je takođe brzo i ekonomično, jer su sve komponente kotla dostupne sa prednje strane. Kotao Condens 2500 W pruža vam Bosch kvalitet na koji možete računati.

Prednosti:

– Visoka energetska efikasnost zahvaljujući gasnoj kondenzacijskoj tehnologiji s modulirajućim gorionikom

– Komfor potrošnje tople vode s tri zvezdice

– Kompaktne dimenzije, za instaliranje je potreban mali prostor

– Brzo i jednostavno instaliranje

– Lako održavanje jer su komponente uređaja dostupne s prednje strane

– Moderan elektronski regulacioni uređaj, koji podržava sve Bosch regulatore

– Jednostavno kombinovanje sa Bosch solarnim panelima za pripremu tople vode i podršku sistemu grejanja, zahvaljujući patentiranoj solarnoj optimizaciji u elektronskom regulacijskom uređaju

Efikasnost kotla meri se odnosom izlazne energije i ulazne energije. Da bi se dodatno zakomplikovalo postavljeno pitanje, postoje dve konvencije za merenje energetskog razreda gasnih kotlova:

– Bruto kalorična vrednost: ovo je energija koja je dobijena sagorevanjem pod pretpostavkom da je voda u dimovodu u tečnoj fazi.

– Neto kalorična vrednost: ovo je energija koja je dobijena sagorevanjem pod pretpostavkom da je voda u dimovodu u parnoj fazi.

Prava vrednost koja se koristi prilikom razmatranja kondenzacionih gasnih kotlova je uvek bruto kalorična vrednost, što je veća vrednost. Međutim, neke literature za konvencionalne kotlove koristiće neto kaloričnu vrednost, jer to čini njihove konvencionalne kotlove efikasnijim.

Koristeći bruto kalorične vrednosti, konvencionalni kotlovi su obično oko 80-83% efikasni pri punom opterećenju. Naspram njih, kondenzacioni kotao koji koristi istu osnovu ima oko 95% stepen efikasnosti, takođe pri punom opterećenju.

Koristeći neto kalorične vrednosti, ove brojke se povećavaju za oko 10%, tako da kondenzacioni kotao za tu vrednost ima efikasnost od 103% – jer izvlači više toplote iz dimnih gasova koji pokazuje neto kalorična vrijednost.

Sa korišćenjem kondenzacionog gasnog kotla moguće je postići ovaj stepen iskorišćenja jednim delom zahvaljujući i korišćenjem vrhunski projektovanih izmenjivača toplote. Proizvođači kao što je Ferroli iz Italije, u svoje kotlove ugrađuje bitermičke izmenjivače toplote, u kojima se proizvedena toplotna energija prenosi na vodu. Bitermički izmenjivač toplote se proizvodi od čistog bakra, koji se tretira slojem netoksičnog aluminijuma, sve u cilju omogućavanja idealnih uslova za razmenu toplote. U njima je proces razmene toplote pospešen i zato što je proces strujanja vode i produkata sagorevanja suprotnosmeran, što daje najbolje rezultate. Dakle, neposredna korist kondenzacionog kotla je poboljšanje efikasnosti od najmanje 10-15%.

Kategorija:

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “KONDENZACIONI GASNI KOTAO BOSCH CONDENS 2500W”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *