Kotao na cvrsto gorivo Burnit WB

Opis

Kotao celicni BURNiT WB – Deutsche Technologie

Čelični kotlovi WB jačine od 20 do 50 kW, dizajnirani su za grejanje srednjih i velikih prostora. Projektovani su za sagorevanje čvrstog goriva i imaju opciju za ugradnju gorionika na pelet, naftu ili gas.

Kotao na čvrsto gorivo sa jednostavnim dizajnom, lak za rukovanje. Sagorevanje kontroliše termostatski regulator promaje, potpuno mehanički uređaj koji obezbeđuje krajnju pouzdanost. Na taj način se kontroliše dovod vazduha u komoru za sagorevanje, čime se postiže optimalni režim rada kotla.

Dimni gasovi se kreću oko tri, vodom ispunjenje promaje, na putu do dimnjaka. Na ovaj način dimni gasovi su hladni kada napuste kotao i njihova energija je prebačena u vodu. Rezervoar vode okružuje komoru za sagorevanje u potpunosti, kako bi se na najefikasniji način iskoristila toplotna energija. Da bi se smanjio gubitak toplote u ambijent, kotao je izolovan spolja sa 50 mm debelom vunom za visoke temperature.

Testirano i odobreno prema EN–303-5.

Kotao je izrađen od kotlovskog čelika debljine 5 mm u komori za sagorevanje i 4 mm na hladnoj strani. Vodena rešetka je zaštićena dodatnom metalnom rešetkom. Kompleks sigurnosnih uređaja ostvaruje bezbednost kotla.

Dizajniran za loženje na drva i ugalj sa opcijom za prilagođavanje na drugo gorivo – gas, nafta ili pelet. Otvor za gorionik sa posebno izrađenim prirubnicama se nalazi na donjim vratima.

  • Ložište ima veliku površinu za prenos toplote.
  • Velika vrata ložišta omogućavanju lako loženje čvrstim gorivom (dužina trupaca i do 50 cm).
  • Dodatna metalna rešetka za žar štiti vodeni rost od oštećenja i vatre.
  • Rebrasta površina ložišta i tri promaje poboljšavaju razmenu toplote.
  • Prirubnica na donjim vratima za montiranje gorionika na gas, naftu ili pelet (opciono).
  • Sigurnosni uređaji:
  1. Termostatski regulator promaje
  2. Sigurnosni ventil 3 bara

Drvo je trenutno najjeftinije gorivo. Grejanje na drva Vam garantuje regionalnu dostupnost, koje Vam donosi plus u nezavisnosti od npr. cena gasa. Grejanje na pelet je takođe grejanje na čvrsto gorivo, sa mogućnostima udobnosti grejanja kao na naftu ili gas.

NAZIVCENACENA AKCIJSKA
KOTAO WB 20 kW80.637,12
KOTAO WB 25 kW92.314,08
KOTAO WB 30 kW96.940,80
KOTAO WB 40 kW108.617,76
KOTAO WB 50 kW116.328,96

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Kotao na cvrsto gorivo Burnit WB”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *